MALUMA MALUMU OLAN MALUMATIMIZDIR!

...

MALUMA MALUMU OLAN MALUMATIMIZDIR!

Bazen halkı ve vatanı için temiz yürekle yola çıkan insanlar farkında olmadan benimsedikleri yol ve yöntemden kaynaklı nedenlerle halkına ve vatanına -istemedikleri halde- zarar veriyor olabilirler. Eğer bu insanlar yol ve yöntemlerinden dolayı halkları ve vatanlarına zarar verdiklerinin farkına varmışlar ve türlü bahanelerle yol ve yöntemlerine devam ediyorlarsa bu insanlar vatansever değillerdir ve halklarına açıklamadıkları ve vatanda bilinmesini istemedikleri gizli bir gündemleri vardır bu insanların. Elbette ki gerçek vatanseverler yol ve yöntem konusunda yanıldıklarını fark ettiklerinde bu yol ve yöntemi çabucak terk ederek olması gereken yol ve yönteme yönelirler,  çünkü –içinde yaşadığımız toplumda sık kullanılan bir ifadeyle- söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Kendilerini dil ihtisas derneği olarak lanse eden ve dil konusunda bilimsel yaklaşımdan yoksun olan ve düzenledikleri sempozyuma katılan bilim adamlarının isimlerini kendi gizli gündemlerinin ilk adımı olan kendi alfabelerinin gerekliliğine katıldıkları şeklinde lanse eden bir örgütlenmemiz var maalesef. Sosyolojik olarak halkımızın geleceği için sakıncalı olan ve zamanla vatan ile diaspora arasındaki iletişimi olumsuz etkileyeceği ortaya konan, ayrıca da Türkiye’deki kazanımları kullanma açısından halkımızı böleceği ortada olan bir duruma öncülük eden bu dernek ısrarla ve inatla teşebbüslerine her gün yenisini eklemektedir. Sadece kendi üyelerini temsil etme hakkına sahip olan bu örgütlenme türlü garip girişimlerle tüm halkımızı temsil ettiği iddiasındadır ayrıca. Halkımız için yıllardır -beğenmesek de- mücadele eden ve hep sahip olunanlara olumlu şeyler katmak için hareket eden KAFFED gibi kurumlarımızın amacını saklamadan ve gizlemeden işlerlik kazandırdıkları kazanımlarımızı sabote etmeye yönelik girişimlerden çekinmemektedir bu yapılanma. Örneğin zaten var olan ve kabul edilen eğitim alfabesi ve müfredat yerine hiçbir bilimselliği olmayan bir alfabe ve müfredatı Milli Eğitim Bakanlığına sunuvermişlerdir gizlice. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı burada ciddi bir devlet kurumunun yapması gerekeni yapmış ve bu derneği hayal kırıklığına uğratmıştır. Ayrıca bu örgütlenme çeşitli ortamlarda dile getirilen temennileri almış oldukça başarılı bir şekilde çarpıtarak kendi amaçlarının ne kadar da gerekli olduğu düşüncesine malzeme yapmıştır.

Bu örgüt ayrıca örgütün adının  içinde yer alan “Adıge” kavramıyla başlamaktadır istismara. 150 yıllık kopuşun sanal birleştiricisi olan örgütlenme, 150 yıllık hasreti ustalıkla istismar etmektedir. Örgüt hem anadil ile ilgili sorumlulukları dile getirmekte hem de anadil ile ilgili yapılanları görmezden gelerek ve eylemleri ile de somut olarak sabote etmeye çalışarak kendisini yalanlamaktadır.

Örgüt zaman zaman ne kadar inançlı ve kararlı olduğunu vurgulamakta zaman zaman da aba altından sopa göstermeyi ihmal de etmemektedir üyeleri vasıtasıyla. Gerekçelerle yapılan eleştirilere ise hiçbir tatmin edici açıklama ortaya koyamamaktadır. Örgüt sisli ve puslu bir havaya halkımızı sürüklemeye çalışmaktadır.

Ve biz açıkça ve gerekçelerle karşılarındayız. Halkımızın var oluşu ve geleceğini anavatanımızda görüyoruz. Tüm çirkin oyunların ve oyuncuların da farkındayız. Her ortamda ve her fırsatta karanlıklara saklananları deşifre edeceğiz. Halkımızda gerçek farkındalığın oluşması için elimizden gelen her türlü çabanın da içindeyiz. Halkımızın geleceğinin sadece halkımızın iradesine bağlı olduğuna inanıyoruz. Halkımızın farkındalığının önündeki tüm karanlıklara düşmanız.

Marğuş Vezir

03.12.14

23:57

 

Bir cevap yazın