ÇERKESYA SEVDASI GENÇLERİN YÜREĞİNDE YEŞERİRSE ÇERKESYADA YENİDEN YEŞERECEK ÇERKES HALKI

...

ÇERKESYA SEVDASI GENÇLERİN YÜREĞİNDE YEŞERİRSE ÇERKESYADA YENİDEN YEŞERECEK ÇERKES HALKI

Hayatınızı kazandığınız yerde çakılı kalmak… Pek çoğumuzun başına gelen şey budur. Onca vatan sevgimize rağmen kurduğumuz düzeni kırıp yeniden bir düzen kurmaya gücümüz yetmiyor çoğumuzun. Hayat kavgasına başladığımız yerden kendimizi sıyıramamaktayız. Aile, çocuklar, yeni iş güç edinme sıradan bir Çerkes ne kadar vatansever olsa da kolay aşamayacağı zorluklardır. Hayat düzenini eşdeğer kalitede yeniden kurmak maalesef ki parasal imkanlara bağlıdır ve bu imkana sahip olan ve yaşamını yeniden Çerkesyada kurup devam edebilenlerimiz azdır. Her türlü zorluğa rağmen vatanda yeni bir hayat kuran ve orada yaşayanlarımız da vardır az da olsa.

Hayatını yeniden vatanda pratikte sürdürebilecek imkana sahip olmayanlarımız dahi bu gerçeğe rağmen yine de vatanımız olduğunu biliyoruz gelecekte Çerkes olarak geleceğe uzanmanın mümkün olduğu yerin. Yapabileceğimiz ve elimizden gelen şey ise yeni nesillerin vatanla bağını kurmak ve bizzat vatandakilerle etkileşimde bulunarak gençlere vatanda hayata atılma kapılarını açmaktır. Bu atalarımızın rüyasını kendi adımıza gerçekleştirme olanağını yaratmasa bile atalarımıza olan borcumuzu bir şekilde ödemektir. Bize düşen gençlerimize etkileşim zemini hazırlamak ve onlara elden geldiğince destek olmaktır.

Belki bizler vatan için kayıp nesil olacağız… Gençlerimize vatan toprağında yeşerme imkanını verirsek onlar vatanımızın üzerinde sürekli var olacak ve atalarımızın acıyan ruhlarını iyileştirecek soluk olacaklar. Gelecek nesiller geleceğe güvenle bakabilecek böylece. Zorundayız… Gençlerin yüreğine Çerkesya sevgisi ekmek ve hayata orada başlamaları için elimizden geleni yapmak zorundayız.

Marğuş Vezir

03.06.17

01:03

 

Bir cevap yazın