FSB ФСБ

...

FSB ФСБ

İstihbarat örgütlerinin devletler için çok önemli işlevleri vardır. CIA ve FSB gibi örgütler dünyada en çok bilinen örgütlerdir. Konumuz bir istihbarat örgütünün dedikodu örgütüne dönüşmesidir.

Birkaç gün önce bir dostumuzun Rusya Federasyonuna bağlı tarihi Çerkesya topraklarındaki Kabardey-Balkar Cumhuriyetindeki oturumunun iptali ile ilgili davası görüldü. FSB aracılığıyla yapılan bir ihbarla oturumun iptali istendi ve taraflardan birisi FSB diğeri ise dostumuz. Meseleyi burada bırakalım ve size şunu hatırlatayım. Şamil Basayev adlı şahsın Rusya Federasyonu içindeki rüşvet ve satın alma operasyonuyla Rusyanın kalbine kadar sokulup kalabalık bir grupla gerçekleştirdiği silahlı eylemi hepimiz hatırlıyoruz. İnsanların rüşvetle kolaylıkla satın alınabildiği o günler maalesef geçmişte kalmadı. FSB gibi ciddi Putin’i de yetiştiren bir örgüt maalesef Şamil Basayevin geçmişte yaptığı satın alma işlerini halen devam ettiriyor. Yerelde kendisine çalışmak için satın aldığı kişilerle sözde tarihi Çerkesya topraklarını kontrol ettiğini sanıyor. Yerelde kendisine çalışan işbirlikçilerinin, kulağına fısıldadığı her türlü komplolara inanıyor ve asıl gözünden kaçırmaması gerekenleri gözünden kaçırıyor. Yerel işbirlikçiler demokrasi karşıtı ispiyonlarda bulundukça efendileri de daha fazla keyifleniyor ve işlerin yolunda olduğunu zannediyorlar. Ancak Rusyanın her yerinde olduğu gibi tarihi Çerkesyada da bu yerel işbirlikçiler para ile başkaları tarafından da satın alınabilmekte ve yerelde her şey yolunda izlenimi verdikleri için de bu iş FSBnin gözünden kaçmaktadır. Sonuçta dostumuzun davası da bu yerel işbirlikçilerin geleceğe dönük statükolarını korumak için açtırdıkları bir davadır.

Eğer bir istihbarat örgütü ciddiyse ve dünya gücü olmaya oynuyorsa gerçeklerden kaçarak ve gerçeklerden saklanarak bunu başaramaz. FSBnin önünde çok ciddi bir mesele vardır. O da Çerkes halkının ertelenen ve ötelenen meselesidir. Bu meseleyi hem RF ve hem Çerkesler lehine çözmek mümkünken yereldeki istihbaratını dedikoducu mahalle karımsı işbirlikçilere teslim etmiştir, dışarıda da meseleyi beraber oturup çözmek zorunda olduğu insanlarla ciddi bir işbirliğine gitmesi gerektiğini görememektedir… Dünya o kadar değişmiştir ki artık ayının kış uykusuna yatacağı bir kış dahi yoktur.

FSBnin dikkatine:

https://margusvezir.net/lepk/?p=437

https://margusvezir.net/lepk/?p=434

https://margusvezir.net/lepk/?p=519

https://margusvezir.net/lepk/?p=513

https://margusvezir.net/lepk/?p=568

https://margusvezir.net/lepk/?p=564

https://margusvezir.net/lepk/?p=555

https://margusvezir.net/lepk/?p=545

https://margusvezir.net/lepk/?p=536

https://margusvezir.net/lepk/?p=525

https://margusvezir.net/lepk/?p=459

 

Vezir Marguş

30.12.18

20:44

 

Bir cevap yazın