KAPI

...

KAPI

Var oluşumuzun temel direği ve dayanağı vatan olmalıdır ve tüm enerjimiz halkımızın geleceği olan vatanımızın geleceği için harcamalıyız.
Vatanımızdaki insanlarımızın gönlü şu anda bize açıktır ve mutlaka vatana dönmemizi arzulamaktadırlar. Nasıl ki vatan bizim için en güzel hayal idiyse geçmişte vatanımızda kalan insanlarımız için de biz diasporadaki insanların vatana dönüşü en güzel hayalleriydi. Ve biz, vatan ulaşılabilir olduktan sonra çok azımız istisna vatan diye bir kaygımızın olmadığını gösterdik eylemlerimizle. En büyük hayalimiz olan vatanımızla ilgili türlü bahaneler bulduk. Dini, ekonomik, insan kaynaklı sorunlar icat edip onlarla kendimizi haklı çıkarmaya çalıştık. Biz vatanla ilgili özlemimizde hiç dürüst değildik ve vatandaki insanlarımızın bizzat bizimle ilgili özlemleri konusunda da onları görmezden geldik.
Vatanımız o unuttuğunuz hayallerinizdekinden daha güzel bir cennet olmaya gebedir. Cennetin kapısı şu anda açıktır insanımıza. Orada yaşayan ve terleyen herkesin cenneti olacaktır vatanımız. Vatanımızda yaşayan insanlarımız zaten ellerinden gelenin en iyisini yaparak vatana elverdiğince sahip çıkmıştır. Vatana gitmek için ayaklarının altına halı serilmesini bekleyen ve halkına ve vatanına hiçbir olumlu katkısı olmayanların vatana dair hiçbir hakları yoktur. Vatan bizzat orada yaşayan ve oranın havasını soluyanla oranın havasını soluyanların hayaline uygun davranıp yeniden vatanında filizlenmeye çalışanındır. Vatanda yaşayan ve gönülleriyle vatan kapısını açık tutanlar zamanı geldiğinde vatanı hak etmeyenlere kapıyı kapatacaklardır. Vatanla ilgili elle tutulur bir kaygısı olmayanlar asla vatan cennetine giremeyeceklerdir. O insanlar arafta kalacaklar ve anlamsız var oluşlarının ızdırabını da sonuna kadar tadacaklardır.
Herkesin gözünün olduğu ve özümüzün kaynağı olan vatanımız çocuklarını evine çağırmakta. Herkes eve dönmeli ve kurulacak ziyafet sofrasının hazırlanışına katkıda bulunmalı. Ev bizim evimiz ve ziyafet de bizim için. Kimse hazırlamayacak o sofrayı bizim için. Sofrayı kendimiz kuracağız. Sofranın kurulmasında katkısı olmayanları ziyafet sofrasına oturtmayacağız…
Marğuş Vezir
01.11.14
15:39

Bir cevap yazın